Föreläsare för Galadagen 2024

Anders Borg

Anders Borg var Sveriges finansminister mellan 2006 och 2014. Efter det har han bland annat arbetat som ekonomisk rådgivare i ett flertal branscher och är en aktiv investerare i nystartade företag.

Anders Borg ger sin bild av de ekonomiska utsikterna och de globala trender som sätter ramverket för företag, regioner och länder. Hans erfarenhet som finansminister och av ledande positioner på bland annat Sehlhall Fastigheter AB och Stena International har gjort honom till en mycket efterfrågad rådgivare och expert. Nu kan ditt företag ta del av hans analys av hur en sektor eller ett företag direkt kommer att påverkas och hur de strategiska utmaningarna ska mötas.

Johan Sköld

Framtidens företagande, vad kan vanliga företag lära av snabbväxarna i Silicon Valley? Hur skapar man ett långsiktigt stabilt och lönsamt företag som håller över tid? Ett företag som är mindre konkurrenskänsligt, konjunkturberoende och samtidigt en intressant leverantör och arbetsgivare? Hur involverar man såväl interna som externa kunder i affärsutvecklingen och hur etablerar man en levande affärsstrategisk process?

Johan Sköld är en av landets främsta experter inom, företagsutveckling. Han är serieentreprenör, affärsängel och investerare, jobbar huvudsakligen som Partner på Amp Eleven och som ägare i J2 Ventures och Devotion Ventures. Investerat i över 100 bolag, suttit i över 90 styrelser och flera koncernledningar. Ordförande för institutionsrådet för Industriell Ekonomi på Chalmers, en omtyckt föreläsare vid bl.a. Handelshögskolan i Stockholm. Han har även skrivit en av Sveriges mest sålda böcker inom försäljning.

Moderator under dagen
Göran Borgås

Göran Borgås, uppvuxen i Ulricehamn sedan barnsben, arbetar huvudsakligen för TV4-gruppens kanaler med att bevaka och skildra hästkapplöpningar i allmänhet och trav i synnerhet, allt från att vara kommentator till redaktör för tv-sändningarna. Kanske har ni hört hans röst när Elitloppet, Prix d´Amerique eller V75 avgörs. Han har en bakgrund på såväl Ulricehamns Tidning som Borås Tidning och har varit konferencier, bland annat när kronprinsessan Victoria gjort Ulricehamn den äran med ett besök på stora torget.