PÄR JOHANSSON

Pär startade Glada Hudik – teatern, en teatergrupp där utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare agerar sida vid sida. Resan har kantats av en mängd mentala omställningar – hos grundaren, hos de medverkande och inte minst hos omgivningen.

Pär är en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare. Pärs fulla övertygelse är att om man i skolan möter killar och tjejer med Downs syndrom så får man inte fördomar mot utvecklingsstörda, har man en fröken från ett annat land så blir man inte så lätt rasist. Barn som växer upp så lär aldrig någonsin ifrågasätta människovärdet, det som säger att vi alla är lika betydelsefulla, oavsett kön, hudfärg eller intelligens.Läs mer....

Just det har varit en stor drivkraft för teatern, att bryta barriärer mellan människor och få rädsla och fördomar att övergå i vänskap och förståelse.

I sitt arbete har Pär tre viktiga utgångspunkter;
• För att växa måste man bli sedd och uppskattad för den man är.
• Med glädje, engagemang och rätt anpassad uppmuntran kan varje människa utvecklas.
• Mångfald och samarbete mellan olika grupper berikar allas tillvaro.

Att hjälpa människor att utvecklas är det mest spännande av alla arbeten, menar Pär. Det må gälla vem som helst och var som helst, människor med funktionshinder likväl som multinationella företag.

Pär är flerfaldigt belönad både som ledare och talare. Han visar i sitt arbete på hur individer kan utvecklas, trots att de till synes har svaga förutsättningar att lyckas. Hans devis är, det är bättre att vara riktigt bra på en sak än halvdålig på tio, oavsett om talangen är att stapla konservburkar eller att sjunga som en fågel. Att få visa vad man kan och få uppskattning ger ytterligare växtkraft.

Pär drivs av en stark passion för det han gör. Efter en dryg timme med både skratt och gråt får vi ett kvitto på vad som kan ske om man tänjer på gränserna, trotsar fördomar, tror på människor och ger dem en chans att utvecklas.

Han är vinnare av Årets talare – Hederspris 2017.

JANNE BJÖRGE

Varför ringer Porsche Sverige till Getared?
Vem i Hökerum byggde ett kommunikationsbyrå som lockade de största bolagen i norden att bli kunder, som vann priser som bäst i landet i 8 år på raken, som omsatte minst en miljard och handlar sina avokados på Maxi på fredagar?
Hur kan man leva på en äng på landet och ha sina kunder i London & Stockholm?

Möt Janne Björge.
Möjlighetsupptäckare, problemlösare och glädjespridare.

Läs mer....

När fick du en tårta senast av din kund?

När berättade din kund senast att ni är fantastiska och att det ni gör är viktigt?

Eller tvärtom.

Vi är mitt i en ganska tokig tid där det finns tre gånger så mycket konkurrens, där marginalerna går ner. Medarbetarna kräver en massa, och det är svårt att hitta bra folk.
Faktum är att det aldrig varit svårare, eller enklare.

Janne kommer ta er med på en resa om hur man skapar ett företag som många rekommenderar, pratar gott om, känner samhörighet med och som sticker ut i bruset, med både stor och liten budget.

Vi kommer få en timme av det viktigaste att fokusera på framåt, vad som inte längre fungerar och vad som är galet aktuellt för dig som företag.
Det blir inte bara mysigt, men det är som det är.

Janne kommer från Getared, lever med sin familj på en äng, vid Tolken.
2004 startade han en kommunikationsbyrå i skrivarrummet på AKI resekonsult.
Som nästan alla företag.

2017 sålde han byrån efter 2500 projekt för kunder som Carlsberg, Volkswagen, Audi, Siba, Microsoft etc.
1.5 miljarder, kontor i fyra städer, tre länder och ett 50 tal specialister.
Upp och ner, plus och minus.

Vad lär man sig under en sån resa? Och vad är planen framåt?