Nominerade 2024

Årets Företagare 2024

Jimmy Öberg – Däckcenter Ulricehamn AB

Bakgrund

Ulricehamns Däckcenter är Ulricahamnsbygdens största och snabbast växande däckföretag, och dessutom i tre kategorier. Mot privatmarknad, företagsbilar och mot lastbilsmarknaden. Med stora fräscha lokaler, strategiskt på Rönnåsen utmed R40, når man marknaden med ett mycket bra och mycket kundvänligt sätt. Ingår i den medlemsägda kedjan DäckTeam.

Motivering

Jimmy Öberg har med stor hunger och stort entreprenörskap utvecklat en verksamhet i kontinuerlig tillväxt med bra lönsamhet. En organisation som alltid är på tå för sina kunder och alltid med ett leende kundbemötande som kännetecken. Med hög service och stort engagemang har företaget fått kundernas förtroende och en bra tillväxt.

Rikard Hansson – Hanssons Hus AB

Bakgrund

Bolaget startades 2015 och har under olika konjunkturer byggt upp en verksamhet som verkligen står på en stabil grund. Idag är bolaget väl etablerat som en av de större bostadsbyggarna i landet och med en branschunik tillväxt under såväl 2023 som 2024.  Med kunskap och erfarenhet, har man utvecklat ett eget sätt att arbeta, utmana gamla normer och utveckla processer och kvalitet inom branschen. Kundupplevelsen överträffar konkurrenterna och vinner marknadsandelar och bostadsprojekt med en mycket stark tillväxtkurva och lönsamhet även i pågående lågkonjunktur. Egenskaper som gett företaget flera utmärkelser för sitt sätt att projektera och bygga bostäder runt om i Sverige.

Motivering

Rikard Hansson är ett föredöme som från dag ett satsat och tänkt utanför traditionella mönster. Kvalitet och leveransförmåga i både projekt och processer, vilket utvecklat företaget till ett miljardbolag med hög lönsamhet och stora framgångar i en tuff bransch och tuff konjunktur. En sann Ulricehamnare som med stor omsorg för både lokala och nationella fastigheter visar prov på god känsla för kvalitet och arkitektur. Egenskaper som fortsätter skapa tillväxt och mycket god lönsamhet.

Patrik Carlbom & Sten Martin – Energi & Miljö i Ulricehamn AB

Bakgrund

EMAB i Ulricehamn är sedan 2008 den lokala experten inom el- och värmepumpservice och numera även inom automation för företag, solceller och solpaneler för en hållbar energiproduktion. Ett kunderbjudande med snabba och pålitliga tjänster för elinstallation, reparation och underhåll med energieffektivisering och optimering av olika värmekällor. Ett riktigt starkt team som utvecklat stark tillväxt, god lönsamhet och inte minst mycket nöjda kunder. Ett dedikerat team med stor kunskap och erfarenhet som uppskattas av marknaden.

Motivering

Med kunden i fokus förtjänar EMAB sitt omnämnande som serviceföretag. En leverantör inom modern energiförsörjning som hellre ser sig som samarbetspartner till sina kunder. Lite snack och mycket verkstad är egenskaper som uppskattas av kunderna och som tagit företaget till kontinuerlig tillväxt med nöjda medarbetare och bra lönsamhet i en tuff och konkurrensutsatt bransch!

Årets Unga Företagare 2024

Medeleine Sjöberg – Modegaraget AB

Bakgrund

Modegaraget startade i ett garage med Mode i Timmele och med framgången flyttade man in med ”riktig butik” på Storgatan i Ulricehamn. 2008-2010 började en ung student att sommarjobba i butiken och 2013 blev butiken hennes. Resten är historia och idag är Modegaraget en väl etablerad butik för kvinnor i och runt Ulricehamn. En butik som överlevt både konjunkturer och den e-handelsvåg som sköljer över oss varje dag. Det personliga mötet och konsten att klä kunden tilltalar fortfarande den stora kundgruppen, kvinnor.

Motivering

Passion för att mode och många järn i elden, är kännetecken för entreprenören Madde Sjöberg. Alltid på tå för nya utvecklande projekt!  Mer studier, fler uppdrag och nu också ännu en ny butik på västkusten. Att skala upp och också investera i ny verksamhet och fler medarbetare, är inget som skrämmer en entreprenör. En sann entreprenör som i allt arbetar med hållbarhet, miljö och kvalitet med kundperspektivet i fokus! Ett föredöme som Ung Företagare!

Markus Karlsson – MKM i Gällstad AB

Bakgrund

Med intresse för motorer och motorsport i allmänhet, BMW och Volvo i synnerhet, startade Markus Karlsson redan 2016 sin verksamhet MKM Motorsport i Gällstad. En värld och en verksamhet som endast de initierade förstår. Drifting, Wastegate och bakaxelförstärkningar är vardagen för Markus och hans levebröd sedan många år. En dröm och hobby som samverkar och som tagit företaget till en bra position hos motorintresserade. Bra tillväxt och mycket bra lönsamhet, visar att entreprenören fått motorn att spinna.  

Motivering

Ung och lovande och med ett intresse för motorer har Markus Karlsson tagit en position inom motorintresserade som få klarar. En stark vilja att förena sin dröm med sin hobby. Särdrag hos många entreprenörer som utvecklat en verksamhet med bra tillväxt och hög lönsamhet. Ett föredöme som Ung Företagare!

Molly Segerqvist – Hotell Bogesund AB

Bakgrund

Molly Segerqvist föddes i en entreprenörsfamilj där business äts till frukost. Alltid något på gång och startade sitt första företag inom Ung Företagsamhet på gymnasiet.  Framgång föder framgång och det gäller att vara på rätt plats när tillfälle ges. När Camilla Ferm önskade sälja sitt älskade Hotell Bogesund så var Molly det givna valet att ta över. Sagt och gjort, nu står Molly där och möter kunder varje dag i sitt egna älskade Hotell Bogesund!

Motivering

En sann entreprenör med hårt arbete som intresse och som verkligen älskar kundmötet har snabbt tagit Molly Segerqvist till en stark plats i Ulricehamn. Med familjen i ryggen bygger och utvecklar hon nu en hotellverksamhet med ständigt återkommande kunder. Viktigt för Molly och verkligen viktigt för Ulricehamn. Ett föredöme som bygger samhällsnytta med god tillväxt och god lönsamhet. Ett föredöme som Ung Företagare!

Årets Cityföretag

Lilla Söder
Bar och restaurang med det lilla extra.
Utöver riktigt goda burgare, kan du avnjuta både surdegspizza och tacos.
Inte nog med riktigt god mat, Lilla Söder erbjuder event du inte vill missa.
Allt från Bubbel-torsdagar till konserter hittar du på Lilla Söder.

Modegaraget
Den lilla butiken med sociala medier som ett extra skyltfönster.
Butiken har efter ombyggnad fått sig ett lyft.
Något som består är deras förmåga att alltid erbjuda en personlig service med kundens bästa i fokus. Du går alltid ifrån Modegaraget med en skön känsla, sedd och bekräftad som människa och inte minst lite snyggare.

Styrkeladan
”Ditt första steg till ditt nya jag”.

Styrkesagan började i en lada, som sedan förflyttades till centrala Ulricehamn.
Numera är Styrkeladan med sin engagerade och kunniga personal en självklar del av Ulricehamns utbud. Engagemanget sträcker sig även utanför gymmets gränser och letar sig in både i styrelserummet och till gågatan i form av Ulricehamns starkaste.

Årets Nystart

Basta Kvarn
Med ett strategiskt läge längs med Ätrans dalgång har Basta Kvarn med åren blivit ett mycket populärt utflyktsmål och en för många given samlingspunkt. Här erbjuds besökarna gott hembakt fika, god mat och med de nya ägarna kom också en mycket omtyckt egengjord gelato. Under säsongen 2023 producerade Jenny åtta ton glass som serverades till besökarna i caféet. Jenny och Andreas har sedan de tog över verksamheten utökat öppethållandet och även antalet sittplatser inomhus genom att inreda och öppna upp även övervåningen på kvarnen och kan på så sätt också ta emot större sällskap. Med ett öga för det goda och en lyhördhet inför vad besökarna efterfrågar är Jenny & Andreas en tillgång i arbetet med att locka fler att besöka Ulricehamn.

Ski Bike Hike
Med ett brinnande intresse för bygden och dess fortsatt utveckling har en av årets nominerade valt att engagera sig i flera för bygden viktiga verksamheter. Med en lokal förankring och ett enormt driv där man också har knutit personer till sig med rätt kompetens betyder oerhört mycket för vårt fortsatta arbete med att utveckla Ulricehamn som en attraktiv destination att besöka. En av satsningarna som har gjorts sticker helt klart ut och innebär att Ulricehamn fortsatt kommer att vara en av södra Sveriges klart starkaste vinterdestinationer. Nu med fullt fokus också på barmarksäsongen.

Motivering Björkkullens Listhyvleri
Efter beslut av Emil att säga upp sig från tidigare arbetsgivare och satsa på sitt bolag som hyvlar lister, gör frakt och montage av storköksprodukter hittade han ett koncept som har slagit väl ut.

Han fyller ett behov på marknaden genom att kunna kundanpassa listprofiler efter önskemål och producera i små volymer

Företaget har använt sina tidigare kontakter för att skapa förutsättningar att utveckla Björkkullen till ett framgångsrikt företag. När man sedan anställde en montör/snickare så har det tagit ytterligare fart och potentialen till att växa ytterligare är stor. Emil har satsat på sig själv genom att ta lastbilskort, körkort för tungt släp och investerat i en4-axlad hyvel för att kunna möta kunders behov av kundanpassade listprodukter.

Montagedelen fokuserar han mest på då det ger ytterligare möjligheter att utveckla sitt företag med andra uppdrag. Man tänker även hållbart genom att samordna transporter så långt som möjligt och att spillmaterial från hyvleriet kommer lantbrukare i närområdet tillhanda för strö i deras verksamheter.

Företaget tillhandahåller sina produkter och tjänster i hela Sverige.